miércoles, 8 de enero de 2020

Pintors Catalans (Miquel Carbonell i Selva)

Molins de Rei, 23 de juliol 1854 - Barcelona, 14 de maig 1896. Pintor, muralista i poeta. Pintor deixeble d'Antoni Caba i Casamitjana a l'Escola de la Llotja de Barcelona, posteriorment es traslladà a Roma per a ampliar els seus estudis, mercès a una beca concedida per Ferran Puig. Va anar a Madrid a pintar durant una temporada cap al 1884, on també decorà interiors. És conegut pels seus paisatges del Llobregat i, sobretot, pels seus retrats realistes.
Conreà la pintura anecdòtica d'una grandiloqüència sensiblera (Pàtria, Fides et Amor), però és més apreciat pels seus paisatges del Llobregat i, sobretot, pels seus retrats, d'un digne realisme en la línia del seu mestre (L'esposa de l'artista, Museu Nacional d'Art de Catalunya).
Va concórrer assíduament a exposicions i certàmens, es presentà en l'Exposició Nacional de Belles Arts de Barcelona de 1881 i en les exposicions celebrades pel Circulo de Bellas Artes de Madrid el 1880 i 1882.[4] Va obtenir diferents distincions per la seva obra: tercera medalla a l'Exposició Nacional de 1887, una segona medalla a l'edició de 1892 per l'obra ¡Regreso!. També fou guardonat a l'Exposició Universal de Barcelona del 1888

No hay comentarios:

Publicar un comentario