viernes, 5 de abril de 2019

Muntanyes de Catalunya (Puig Moscós)

És una muntanya de 1.739 metres que es troba entre els municipis de Camprodon i de Molló (Ripolles) en Girona. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic (referència 294079001).

Muntanyes de Catalunya (Serra del Nevà)

És una serra situada al municipi de Camprodon (Ripolles) en Girona, amb una elevació màxima de 1.177 metres

Muntanyes de Catalunya (Mont de Llor)

És una serra situada al municipis de la Vall de Bianya i el de Camprodon (Girona), amb una elevació màxima de 1.195 metres.

Muntanyes de Catalunya (Montfalgars)

O Mont Falgars és una muntanya de 1.608,5 metres situada en el triterme entre el terme comunal de Prats de Molló i la Presta, de la comarca del Vallespir, a la Catalunya del Nord, i els termes municipals de Camprodon i Molló en el Ripollés (Girona). Montfalgars és el punt de trobada de les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i el Vallespir. Sol ser objectiu de rutes de senderisme tant des de Beget com des de Molló

Rius de Catalunya (Torrent d'Albereda)

És un torrent afluent per l'esquerra del Cardener que actualment fa tot el seu curs pel terme municipal de Navès. Val a dir, però, que els darrers 1.390 m. del mateix han estat inundats pel Pantà de Sant Ponç i que abans de la construcció d'aquest, els últims 922 m. dels seu curs transcorrien pel terme municipal de Clariana de Cardener
Aigües amunt de la C-26 el curs rep el nom de Rasa d'Albereda.


Rius de Catalunya (Barranc del Reguer)

És un torrent afluent per l'esquerra del Torrent d'Albereda que fa tot el seu curs pel terme municipal de Navès (Barcelona)

Rius de Catalunya (Torrent de la Rànima)

Curs fluvial de la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona)

Rius de Catalunya (Anguera)

És un afluent per l'esquerra del Francolí que neix prop de Sarral i desaigua al Francolí a prop de Montblanc. El seu curs es troba íntegrament dins la Conca de Barberà. És un riu de cabal irregular, però alhora és considerat com un dels rius de Catalunya amb un cabal biològicament més ben conservat i equilibrat. El riu neix aproximadament a 1 km al sud de Sarral, a tocar de la carretera TP-2311 (Pla de Santa Maria - Sarral), de la unió de diverses rases i barrancs que baixen de la serra de Comaverd, que separa la Conca de l'Alt Camp. Comença el seu recorregut en direcció nord-oest i, a prop d'Ollers, pren direcció sud-oest i recull les aigües del riu Vallverd, passa pels afores de Pira, on forma una gorja encaixonada de gran atractiu, travessa la carretera T-242 i, prop de la Guàrdia dels Prats, travessa la carretera C-241. Segueix en direcció sud i travessa l'autopista AP-2 (E90), la carretera de Prenafeta i la variant A-27, i finalment desaigua al Francolí al terme de Montblanc.