miércoles, 30 de octubre de 2019

Esglésies gòtiques de Catalunya (Sant Salvador de Vimbodí)

És una església del poble de Vimbodí, del municipi de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà). És un monument gòtic protegit com a bé cultural d'interès local. Temple parroquial de la vila de Vimbodí situat a la part alta del nucli històric, on deuria aixecar-se l'antic castell. És de planta rectangular i una sola nau. Consta de tres trams amb volta de creueria, amb nervis motllurats que reposen en mènsules adossades als murs. L'absis és rectangular amb una obertura apuntada. Té un altre finestral de mig punt al mur sud. El parament és de carreus regulars de pedra.
Al segle XVI es construí el cor, sostingut per una volta de creueria amb nervadures estelades. També del segle XVI és la capella del baptisteri. Destaca la porta d'accés, lateral, de mig punt i adovellada, amb fines motllures i cobrint-la un guardapols coronat amb floró. El campanar és de base quadrada i amb obertures de mig punt i escala d'accés de caragol. Les capelles laterals del presbiteri s'obriren al segle XIX. Destaca la pila baptismal gòtica, en forma lobulada, de la capella del baptisteri.
L'estil evoluciona del cistercenc passant pel gòtic, del segle XIV, fins al flamíger i gòtic tardà (segle XVI), tot sota la influència directa de Poblet.




No hay comentarios:

Publicar un comentario