martes, 12 de abril de 2022

Cineastes Catalans (Amat Escalante)

Barcelona, 28 de febrer de 1979. És un director, productor i guionista mexicà guardonat amb el Premi al Millor Director en el 66è Festival Internacional de Cinema de Canes. El va néixer a Barcelona, Catalunya, durant el temps en què els seus pares van viure a Europa. Amat va passar la seva infància i joventut a Guanajuato, Mèxic. En 2001 va viatjar a Espanya a estudiar edició i so en el Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC).

Després del seu sojorn a Barcelona, Escalante va ingressar a l'Escola Internacional de Cinema i Tv (EICTV) a la Havana, Cuba. En el seu retorn a Mèxic, va dirigir el curtmetratge Amarrados (2002), pel qual va rebre un premi al Festival Internacional de Cinema de Berlín de 2003.
Posteriorment treball com a assistent de Carlos Reygadas en la cinta Batalla en el cielo (2005). Durant la filmació de la cinta (la qual va competir en el Festival de Cannes 2005) ell i Reygadas es van tornar amics pròxims. Reygadas va decidir co-produir alguns dels primers llargmetratges d'Escalante, uns d'aquests films és Sang (2005), el rodatge de la qual va transcórrer al novembre de 2004 i va ser inclosa en la secció Un Certain Regard del Festival de Canes 2005, així com del Festival de Sant Sebastià i el Festival de Rotterdam.
La seva cinta Heli va ser seleccionada per a competir per la Palma d'Or al Festival de Cinema de Cannes 2013, i va ser guardonada amb el Premi al Millor Director, pel jurat presidit pel director estatunidenc Steven Spielberg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario