sábado, 30 de mayo de 2020

Pintors Catalans (Josep Maria Rovira i Brull)

Barcelona, 1926 - Mataró, 2000. Fou un pintor barceloní. Entre els anys 1948-1956 exposà amb els artistes graciencs i als Salons d'Octubre (Barcelona). Entre els anys 1955-1957 crea el grup Sílex amb Eduard Alcoy, Hernández-Pijuan, Carles Planell i Terri. Com a grafista, va treballar en el camp de la publicitat a Publicitat Zen, regentada per Alexandre Cirici i Francesca Granados. Il·lustrà diversos llibres i cartells.

El 1958 va realitzar dos murals per al vestíbul de la fàbrica Tíntex S.A. que avui es poden admirar a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. S'estableix al Maresme el 1957. Primer a Premià de Mar i el 1961 a Mataró participant activament en la vida cultural de la ciutat. Exposa per Europa i Amèrica. El seu compromís es manifesta en pintures, collages, gravats i escultures neosimbolistes que conjugen l'esperit de lluita de la generació de postguerra i l'expressió poètica. Per encàrrec de l'Ajuntament de Mataró crea l'escultura Laia l'arquera que constitueix un dels símbols emblemàtics de la ciutat de Mataró.
Va ser patrocinat per la galeria d'art Sala Gaudí Barcelona, que va exposar la seva obra durant la major part dels anys 70 i principis dels 80, la va portar a les exposicions de Basilea entre 1976 i 1980,[2] i avui en posseeix encara una gran part

No hay comentarios:

Publicar un comentario