domingo, 29 de marzo de 2020

Pintors Catalans (Andreu Castells i Peig)

Sabadell, 29 d'octubre de 1918 - Sabadell, 16 de gener de 1987. Fou un pintor, historiador i editor català. En alguns articles utilitzava el pseudònim L'Arrahonès. Pintar era una de les seves aficions més destacades i l'any 1933 començà els estudis a l'Escola d'Arts i Oficis de Sabadell. Es donà a conèixer amb un paisatge de la localitat de Granera, aprofitant una exposició per la Festa Major de la ciutat. El Museu d'Art de Sabadell li comprà l'obra.
L'any 1956, juntament amb el seu cunyat David Graells Montull, va crear la revista Riutort que, editada per l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell fins a l'any 1965, és tot un referent dins de les publicacions culturals de l'època.

A partir de 1961, Andreu Castells començà a escriure i a publicar –en fascicles– una història de l'art sabadellenc denominada L'art sabadellenc. Assaig de biografia local, publicada per Edicions Riutort, editorial que havia creat ell mateix a la impremta de la seva propietat.
Fins a l'any 1987, Andreu Castells es dedicà a una gran tasca historiogràfica, recollint dades de la història encara no explicada de l'oposició als diversos règims dretans sabadellencs, al mateix temps que feia recerca sobre l'actuació de les brigades internacionals en la guerra civil (1936-1939).

No hay comentarios:

Publicar un comentario