jueves, 5 de marzo de 2020

Pintors Catalans (Andreu Argelich i Lladó)

Manresa, 22 d'agost de 1936 - Manresa, 29 de setembre de 2002. Fou un pintor paisatgista català, classificat de postimpressionista i expressionista amb intencions a l'abstracció.
Argelich va ser un dels últims i més apreciats alumnes del mestre Evarist Basiana, del qual va obtenir una tècnica que es desmarcava de l'estètica estrictament acadèmica. Fou un dels impulsors del grup dels tretze juntament amb Andreu Descals, Jaume Casacuberta, Salvador Clotet, Antoni March, Josep Maria Massegú, Antoni Sala, Joan Sallent, Lluís Sanz, Josep Fornells, Ramon Salisi i Josep Vila Closes, una generació d'or d'artistes locals manresans.
El pintor va destacar per refer el Cercle Artístic de Manresa els anys 1990 i 1991, així com per la seva vinculació amb el món cultural manresà, on fou president del Casal Cultural de Dansaires Manresans, membre d'entitats corals, sardanistes i esportives. Va ser iniciador dels primers cursos d'aquarel·la, membre actiu del Patronat de la Fundació Mestres Cabanes, membre del grup promotor de l'homenatge al mestre Basiana, i a l'il·lustre dibuixant Joan Vilanova

No hay comentarios:

Publicar un comentario