jueves, 20 de febrero de 2020

Pintors Catalans (Josep Puigmartí i Valls)

Monistrol de Calders (Barcelona), el 25 de juliol del 1932. És un pintor i escultor català de formació autodidacta que ha desenvolupat el seu estil al marge dels convencionalismes i tendències artístiques de cada època.
El fet de no seguir de forma conscient cap mena de tendència concreta, li ha permès d'investigar lliurement diferents corrents artístics, com són l'expresssionisme, informalisme, art brut, arte póvera, dadaisme, tot i que l'estil amb què s'ha sentit més còmode a la pintura és el surrealisme oníric (Salvador Dalí, René Magritte) i el surrealisme automàtic (Joan Miró).

Durant els anys 60, 70 i 80 del segle XX, introdueix a les seves pintures surrealistes tota una iconografia pròpia de caràcter eròtic que li val la consideració d'artista transgressor que practica un estil provocatiu, per part de la crítica de l'època. Josep Puigmartí davant l'Espai d'Art, a la Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya)
L'any 2007, el Comú de la Guingueta d'Ix el va declarar fill predilecte i li va lliurar les claus del poble, i li va dedicar un museu permanent que duu per nom Espai d’art Puigmartí.
Fruit dels seus nombrosos viatges arreu del món, ha fet exposicions a Espanya, Andorra, França, Mònaco, Suècia, Dinamarca, Japó, Abu Dhabi, Colòmbia, Estats Units i, més recentment, en el China Millennium Monument Contemporary Art Museum de Pekín de la Xina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario