martes, 27 de marzo de 2018

Comarques Catalanes (L`Anoia) [VII]

És una comarca de Catalunya, situada als àmbits territorials del Penedès i les Comarques Centrals. Es troba a la zona sud-oriental de la Depressió Central, als vessants dels rius Anoia i Llobregrós. La seva capital i ciutat més poblada és Igualada. Aquesta es travessada pel riu Anoia principalment a través de l'anomenat Barri del Rec.

Amb una població de 117.444 habitants (2015), és la tercera comarca més poblada del centre del país. Més de la meitat de la seva població viu al centre i al sud, la zona de la conca d'Òdena, i en canvi, la zona septentrional és la més despoblada i muntanyosa, en l'àrea coneguda com a Alta Segarra, on a tot estirar hi viuen unes 6.000 persones.

L'economia de la comarca gira al voltant de l'agricultura i la indústria, amb extensions de conreu predominantment de secà, però també d'olivera, d'ametller, d'avellaner i vinya. La indústria de la comarca destaca en el tèxtil, el cuir i la indústria paperera, seguides per la metal·lúrgica, el sector alimentari i la construcció. Altres activitats econòmiques destacades són la ramaderia, sobretot la porcina i l'avicultura. Fins a finals del segle XX hi van haver mines de carbó i lignit a la comarca, situades a la rodalia de Calaf.

No hay comentarios:

Publicar un comentario