martes, 11 de febrero de 2020

Pintors Catalans (Pintors Catalans)

Premià de Mar, 1968. Els seus orígens com a artista cal buscar-los en el taller de litografia del seu pare, Fulvio, en el qual va començar a treballar de molt jove. Allà, mentre aprenia l'ofici de la litografia i començava a desenvolupar les seves primeres pintures a l'oli, va entrar en contacte amb els artistes catalans més destacats de finals dels anys 80 i principis dels 90 com Josep Maria Subirachs, Francesc Artigau, Josep Pla-Narbona, Javier Montesol, Josep Guinovart, Jordi Alumà, Rafael Bartolozzi, Simó Buson, Montserrat Gudiol, Javier Mariscal, Perico Pastor o Joan Pere Viladecans. Amb aquestes influències, Lourenço, de formació autodidacta, va anar definint el seu estil creatiu i molt personal.

El 1991, Didier Lourenço va aconseguir el Premi Banc de Sabadell en el certamen de Pintura Jove de la Sala Parés. El guardó va comportar una exposició col·lectiva, sota el títol "7 Noves Realitats" a la Sala Vayreda de Barcelona, que va donar a conèixer el treball de l'artista premianenc a un bon nombre de galeristes de Catalunya. Un any després va realitzar la seva primera exposició en solitari. El guardó i la seva presència en exposicions van suposar un punt d'inflexió en la incipient carrera de Lourenço, que en 1995 es va establir en el seu propi estudi. En 1999, Lourenço va realitzar la seva primera exhibició a Madrid.
Els primers anys del segle xxi van servir perquè Didier Lourenço aconseguís reconeixement a nivell estatal, alhora que seguia cimentant el seu estil personal. A més, va ser l'època que va catapultar el pintor al mercat internacional gràcies a una de les empreses d'edició de pòsters d'art més importants del món, Winn-Devon.

Gràcies a aquesta empresa, els quadres de Didier Lourenço van ser reproduïts per a col·leccions de pòsters que es van vendre per tot el món. L'èxit del pintor no va passar desapercebut per a diverses galeries d'art als Estats Units (New York, Miami, Atlanta, Seattle, Los Angeles, Nashville) i altres punts del globus que van començar a interessar-se per la seva obra pictòrica original.
Didier Lourenço continua treballant en el seu taller de Premià de Mar (Barcelona) i exhibint la seva obra a tot el món, amb especial reconeixement durant els últims anys en països asiàtics com Corea del Sud, Singapur o Hong-Kong.

No hay comentarios:

Publicar un comentario