lunes, 25 de noviembre de 2019

Pintors Catalans (Màrius Carretero)

Lleida, 14 de novembre de 1946 - Lleida, 26 de juliol de 2010. Fou un pintor català que emprava l'aquarel·la. Va ser alumne de l'Escola Maristes de Lleida i estudià com a delineant. Es va maridar l'any 1970 amb Maribel Castán i va tenir dos fills: Núria (1970) i Víctor (1971). Va ser un dinamitzador cultural de la província de Lleida, artista fundador de l'Associació d'Artistes Arts de Ponent i creador de les fires de la plaça de l'Ereta i també de la Fira d'Art de la Tardor.[

Des de la primera exposició a la Galeria Mikonos de Lleida fins a la pòstuma de la sala de l'Arnau de Vilanova, en Màrius en va fer centenars,[cal citació] tant d'individuals com de col·lectives. La majoria van ser al territori català, d'on en destaquen les d'Estudis Ilerdencs, sala d'Exposicions Arnau de Vilanova i Biennal d'Artistes al Palau de Pedralbes de Barcelona entre moltes d'altres. També n'hi va haver pel territori espanyol, com a Madrid, Andalusia i Osca, entre d'altres. A nivell internacional va exposar a Andorra, França i Àustria, concretament a la sala Cal Gallery de Viena. La seva obra també va viatjar a terres nord-americanes i cal assenyalar les exposicions de Nova York, Buffalo i Florida com a més rellevants. A Amèrica Central la seva obra va estar a l'Octava Bienal de Acuarela de México i va tenir un gran reconeixement a Sud-americà, concretament a Venezuela i a Argentina.

Va donar obres a diferents fundacions i associacions com la Creu Roja, l'Associació Anti-Sida, i també va col·laborar amb xerrades i classes de pintura a diferents associacions culturals.
Va morir el dia 26 de juliol de 2010 a l'associació Aspid, mentre impartia una classe d'aquarel·la. Entre el juliol del 2010 i el juliol del 2011 es feren diversos actes per homenatjar-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario