miércoles, 17 de julio de 2019

Necessitem canviar d'època (II)

Pot sorprendre que aquests canvis que hem viscut i que han coincidit amb diverses crisis, ens ha portat (en el meu cas i els de la meva edat) d'una generació de pares sense estudis o amb estudis bàsics, a la següent generació dels seus fills amb estudis universitaris que, però, viuen pitjor que els seus pares, de manera que no deixem de preguntar-nos: "¿per això ens hem esforçat tant?". Per estar a l'atur o treballar (el que el tingui) d'operari. Perquè van lluitar treballant de sol a sol i després veure que el futur dels seus fills i néts, és molt pitjor que el seu. Que treballant podien tenir el seu habitatge i criar els seus fills. Hpy dia, la majoria de les famílies són d'1 fill i només les immigrants tenen més fills. Possiblement perquè en ser els "febles", les lleis de l'estat els afavoreixen i obtenen les poques subvencions que es planteja donar l'estat
Enmig d'aquesta crisi, sorprèn veure com a, les polítiques i les administracions públiques semblen seguir vivint al seu aire, afrontant aquesta gran transformació social com si el que esdevingués fos alguna cosa temporal i que tornarem a les èpoques de "Vaques Grosses" sense tenir de fer un esforç. Sembla que no s'adonen que vivim en una societat i en una ec onomia més oberta. Una economia i una societat més interdependent a nivell global. On la caiguda d'un banc o caixa d'un estat poderós econòmicament arrossega als altres estat a caure en aquesta crisi. Senzillament perquè avui gràcies a Internet i als mitjans audiovisuals, el que passa a l'altra banda del món, arriba a nosaltres en qüestió de segons.

Sorprèn que mentre les empreses la tecnologia ha fet decréixer a la quantitat de treballadors i treballadores que necessita, aquesta mateixa técnología aconsegueix que el funcionari augmenti, gràcies a les famílies, a l'amiguisme ... dels que estan al poder.

Els canvis no han d'espantar perquè són l'única alternativa per sortir del col·lapse i confort del conegut encara que no necessàriament útil. Avui en dia l'ésser humà és el centre de l'univers i és l'hora del canviar el "jo", pel nosaltres. Per que la lluita d'un de sol és una cosa inútil, la lluita de tots pot realitzar aquest canvi en la societat. Per això partits com "Podem" o "Guanyem" a Espanya fan trontollar les estructures tradicionals i és per això que els partits al poder intenten destruir-los. Només si ens unim tots, com a la primavera àrab (Tunísia), podrem aconseguir una Constitució més avançada, com la van aconseguir ells, derrotant als gihadista a favor d'un govern democràtic.

Però això s'aconsegueix només amb un canvi, no amb el continuisme polític

No hay comentarios:

Publicar un comentario