miércoles, 15 de agosto de 2018

Muntanyes Catalanes (Cim de Finestrelles)

O Pic de Finestrelles és una muntanya de 2.827 metres situada entre el Ripollès i l'Alta Cerdanya en Girona. Te la singularitat que és la muntanya des de la qual s'ha aconseguit el record mundial de retratar el paisatge més distant de tot el planeta. En altres paraules això vol dir que des d'un punt del planeta (no mitjans aèris ni des de cossos celestes) aconseguir copsar un horitzó màximament distanciat i que resulti prou definit com per identificar el seu relleu. En concret es van retratar els Ecrins (Alps francesos) en l'albada del 16 de Juliol del 2016, cobrint una distància de 443 km fins al Pic Gaspard. Passa't un any sencer encara es manté com a rècord mundial.
Per el que fa a les característiques geològiques, morfològiques i d'ecosistema d'aquesta muntanya, son similars a les dels pics de la zona que conformen la "Olla de Núria", així com de les valls properes de Coma de Vaca i del Freser.
Una de les possibles rutes per accedir al cim parteix des de la Vall de Núria tot enfilant primer el Coll de Finestrelles a la seva dreta i arribar després carenejant. És la manera més ràpida d'arribar al cim. Des del Refugi de Coma de Vaca (un altre punt de partida alternatiu) l'itinerari és molt més llarg, tot passant per el Coll de Nou Creus i seguint tot seguit les carenes del NouFonts i del Pic d'Eina. Des del vessant francès els itineraris també son llargs. Un dels possibles és des de la Vall de Carança, amb un refugi guardat allà, com a possible punt de partida, o des de la Vall d'Eina, encara més llarg.




No hay comentarios:

Publicar un comentario