miércoles, 13 de julio de 2022

Cineastes Catalans (Fernando Guillén Cuervo)

Barcelona, 11 de març de 1963. És un actor, guionista i director català. És fill dels actors Fernando Guillén i Gemma Cuervo i germà gran de Cayetana Guillén Cuervo. a començar com a assistent de direcció teatral en el Teatro Bellas artes de Madrid, i des de llavors desenvolupa una intensa labor professional com a actor tant en els escenaris com en la petita i la pantalla gran.

Al costat de Karra Elejalde va escriure el guió i va dirigir Año mariano (2000), en la qual apareix el seu pare. Va dirigir Los managers (2006) i, com a guionista, també va treballar en Los nuvios búlgaros que va coproduir, i Airbag, en la qual té papers protagonistes.
Com a actor també ha aparegut en pel·lícules com El mar y el tiempo, El amante bilingüe, Boca a boca , You're the One (una historia de entonces), Vorvik o Quantum of Solace.

Ha tingut altres importants participacions televisives, en sèries com Tirando a dar, Javier ya no vive solo, Sin tetas no hay paraiso, Los misterios de Laura, etc. El 2016 encapçala el repartiment de El Caso. Crónica de sucesos.
En teatre ha treballat en obres com El vergonzoso en palacio, dirigida per Adolfo Marsillach, Juli César (1988), amb direcció de Lluís Pasqual o Wilt, de Tom Sharpe (2012). En les eleccions generals del 20 de novembre de 2011 va donar suport a la candidatura del PSOE encapçalada per Alfredo Pérez Rubalcaba.
 Des de 2012 va mantenir una relació sentimental amb l'actriu Ana Milán, casant-se finalment a Florida el 2015. El gener de 2016, no obstant això es divorciarien

No hay comentarios:

Publicar un comentario