viernes, 14 de agosto de 2020

Pintors Catalans (Teresa Lostau i Espinet)

Barcelona, 20 d'agost de 1884 - 12 de juliol de 1923. Fou una pintora i ceramista catalana. Era filla de Baldomer Lostau i Prats, polític republicà, i de Josefa Espinet i Carrau, naturals de Barcelona. Va estudiar a l'Escola de Llotja, on va establir amistat amb artistes com Lola Anglada o Pilar González Pellicer. Posteriorment va fer de professora d'art a l'Escola Mont d'Or de Sarrià, fundada per Joaquim Torres-Garcia.

El 1906 va conèixer Xavier Nogués mentre decoraven els interiors de La Pedrera, amb qui coincidí el 1917 durant la decoració de la casa de Lluís Plandiura i amb qui es casà el 20 de gener de 1921. Des de llavors va col·laborar en gran part d'encàrrecs rebuts per Nogués per a decoració d'interiors, entre els quals destaquen les pastisseries Riera, els plafons de Can Culleretes, i uns murals per a un celler del Pinell del Brai.
L'any 1910 va participar en la Exposición de retratos y dibujos antiguos y modernos organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, que es va fer al Palau de Belles Arts. L'any següent ho feia a la VI Exposición internacional de arte, al mateix espai, presentant una aiguada titulada Flores. Igualment, figura entre els artistes de l'Exposició d'art barcelonina de l'any 1918.
Formà part del grup que girava a l’entorn de Torres García juntament amb Manolita Piña, Torres Amat, Carme Casanovas, Martí Casanovas, Josep M. Marquès-Puig, Josep Obiols, Lluís Puig i Jaume Querol

No hay comentarios:

Publicar un comentario