martes, 7 de enero de 2020

Pintors Catalans (Josep Vila Closes)

Manresa el 4 de gener de 1921 - Manresa, el 14 d'abril de 2005. Feu els seus estudis de pintura a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa, tenint per professors Anselm Corrons, Tomàs Boix, Alfred Figueres i Evarist Basiana. Gràcies a ell l'any 1939 es crea el Grup del Remei, grup d'artistes manresans molt actius.
La seva primera exposició fou l'any 1945, a la sala Verge de Manresa. L'any 1948 exposà la seva obra a Barcelona. La seva primera incursió a la ciutat comtal ja li va valdre una petita notícia a La Vanguardia: Vila Closas, en Galerías Franquesa.[5] El 1949 exposà a la Galeria d'Art Vergé de Manresa.
Va fer nombroses exposicions tant a la seva ciutat, Manresa, com a Catalunya i a Espanya. Entre altres:
   - El novembre de 1978 realitzà la seva primera exposició antològica, dibuixos i pintures realitzats entre el 1940 i el 1977, a la sala d'exposicions de la Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat de Barcelona, a Manresa.
   - El 3 de novembre de 1979 La Vanguardia tornà a parlar de l'obra del pintor amb motiu d'una altra exposició a Barcelona, a la sala Bona Nova
   - L'octubre de 1981 exposà els seus olis a la sala d'exposicions de l'Agrupació Folklòrica de Molins de Rei.
   - El novembre de 1981 inaugurà una exposició a la Galeria d'Art del Gall, de Sant Cugat del Vallès.
   - L'octubre de 1985 exposà a la Sala d'Art Roma, de Vilassar de Mar.
   - El 7 de març de 1988 s'inaugurà una exposició d'olis d'en Vila Closes a la Sala d'Art Princesa Setze de Barcelona.
Va obtenir infinitat de premis amb els seus paisatges i les seves marines, plenes de llum i de color. Segurament el seu primer reconeixement fou el 1955 amb el Premi Pintura del III Salón de Otoño, de Manresa.
La seva és una pintura fortament arrelada a la terra, com la seva actitud cívica i patriòtica, que en els darrers anys li va ser reconeguda amb la concessió de la Medalla de la Ciutat de Manresa, el premi Oleguer Bisbal i el premi Estelada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario