viernes, 13 de diciembre de 2019

Pintors Catalans (Dèlia Boix Huguet)

Horta de Sant Joan (Tarragona), 23 d’abril de 1940 - Tortosa (Tarragona), 2017). Fou dibuixant, aquarel·lista i pintora. Graduada en Arts Aplicades en l’especialitat de Gravat a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, Dèlia Boix va aprendre l’especialitat de gravat i dibuix amb Benet Espuny i amb Roberto Escoda. Al llarg de la seva vida ha fet nombroses exposicions individuals i ha participat en més d’un centenar de col·lectives. Ha impartit classes de dibuix, gravat i pintura, i ha rebut diversos premis de caràcter internacional. Aprèn l'especialitat de gravat i dibuix amb el professor i pintor acadèmic de la Universitat de Barcelona, Benet Espuny i amb el professor de dibuix i procediments pictòrics, Doctor en belles Arts i exdirector de l'Escola d'Art de Tortosa, Roberto Escoda.
Dèlia Boix, crea i dirigeix el grup UNAE ‘Amigues de l’Art’ a Tortosa. Des de 1987 va impartir classes de dibuix, pintura i gravat, al 2003 il·lustra la novel·la de l’escriptora Bendi Suárez ‘El Joc de la veritat’ i participa a Barcelona, a la convocatòria dels Premis Institut Català de la Dona. Al 2002 rep el IX Premi Internazionale di Arte Contemporaneo Europart. Galeria Il Ponte, Roma. Al 2006 l’Accademia Internazionale Greci-Marino, Itàlia, l’anomena Acadèmia Associada.
Artista prolífica va estar capaç de plasmar en la seva obra els estats de la natura, dels objectes i dels cossos, amb una afectuosa mirada cap allò que l’envoltava.

No hay comentarios:

Publicar un comentario