martes, 12 de marzo de 2019

Muntanyes de Catalunya (Puigllançada)

És una muntanya de 2.409,15 metres que es troba al municipi de Bagà, a la comarca del Berguedà. Al cim s'hi pot trobar un vèrtex geodèsic (referència 283082001). A la seva cara nord s'hi situa el sector de Torrent Negre de l'estació d'esquí de la Molina.
Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. Segons l'ICC és un dels cims emblemàtics de Catalunya. La situació del cim amb bones vistes i sense ombres va ser objecte d'una instal·lació d'una antena passiva per a telefonia fixa, era un panell reflectant que s'utilitza en radioenllaços per microones. Es tracta d'un rectangle metàl·lic de fins a 10 x 10 metres, sòlidament ancorat que fa les funcions de mirall, on reboten les ones de l'enllaç. La seva utilització, en tecnologia analògica per damunt d'1 GHz, es va generalitzar per a la telefonia fixa als anys 70.
Al llarg del temps va quedar obsoleta i l'Ajuntament de Bagà (titular del terreny i administració local competent) en van demanar la seva retirada. Al juny de 2012 va ser retirada tota la instal·lació, recuperant el seu aspecte anterior.



No hay comentarios:

Publicar un comentario